2019 m. spalio 11 d. “Bitučių” grupė tyrinėjo virtas ir nevirtas daržoves. Sveikos mitybos piramidėje daržovės užima vieną iš didžiausių dienos raciono dalių. Vieni labiau mėgsta žalias daržoves, kitiems – labiau patinka virtos. Nusprendėme, kad visai naudinga būtų palyginti virtas ir nevirtas daržoves pagal jų formą, spalvą, minkštumą ir kietumą. Vaikai mėgino tarpusavy palyginti virtas ir nevirtas daržoves – virtą ir nevirtą burokėlį, bulvę, morką ir t. t. – ieškojo panašumų ir skirtumų. Vaikų išsakytas mintis užrašėme dvigubo burbulo žemėlapyje. Priėjome išvadų, kad: visos virtos daržovės yra minkštos, todėl jas lengva kramtyti ir pjaustyti; nevirtos daržovės yra kietos, traškios, jas sunkiau kramtyti ir pjaustyti; tiek virtos, tiek nevirtos daržovės yra panašios savo spalva ir forma, pvz., virto burokėlio spalva ir forma nesiskiria nuo nevirto burokėlio spalvos ir formos; ir t. t.