Šiaulių Jėzuitų Mokykla pakvietė „Ežiukų“ grupės vaikus pabūti „PUODO CHEMIJOS“ laboratorijos mokslininkais ir suprasti svarbius dalykus apie maistą. Imdami maišelį po maišelio, su priemonėmis ir juose esančiais aprašymais, vaikai atliko net 4 eksperimentus.
Pirmojo eksperimento „Arbatos skonių įvairovė“ metu, kartu su vaikais, gaminome tris skirtingas arbatas – raudoną, juodą ir žalią. Vieną iš jų pagardinome cukrumi, kitą medumi, o į trečią nedėjome nieko. Įmetėme po citrinos griežinėlį. Ragavome gardžiąsias arbatas, rinkome pačią kvapniausią ir skaniausią, lyginome tarpusavyje, atradome jų panašumus ir skirtumus.
Antrojo eksperimento metu aiškinomės varškės gamybos procesą. Puode pakaitinome visų pirma pieną, įspaudėme vienos citrinos sulčių, ir stebėjome kas vyksta. O pastebėjome tai, jog susidarė varškė ir išrūgos. Iškėlėme hipotezę – kodėl taip nutinka? Varškę perpylę į kiaurasamtį, nuvarvinome, ragavome. Paragavę vaikai varškės, sakė, jog ji „kitokia nei parduotuvėje – rūgštesnė“.
Eksperimento „Šokinėjantys žirniai“ metu, pribėrėme pilną popierinę stiklinę žirnių, įpylėme vandens tiek kiek telpa, ir stebėjome kas vyksta toliau. Po kurio laiko, žirniai nebetilpo stiklinėje, ėmė kristi laukan. Kodėl taip nutiko? Ogi todėl, kad žirniai išbrinko vandenyje, „ padidėjo ir ėmė lipti laukan“.
Ketvirto eksperimento metu aiškinomės „Mielių poveikį kepiniams“. Norėjome sužinoti kodėl įvairiausi kepiniai būna purūs ir minkšti. Į dubenėlį subėrėme sausas mieles, įdėjome šiek tiek cukraus, įpylėme šlakelį pieno, išmaišėme, palikome 15-20 min. šiltoje vietoje. Pamatėme, jog mielės iškilo, nes įvyko rūgimas. Lyginome pyrago riekelę ir paplotėlį, vaikai nusprendėme, jog pyragui iškepti buvo naudojamos mielės.